Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

PEDEKYL OY

JOHAN HANSTENINKUJA 4

68600 PIETARSAARI

puh. 040 4141826

info@pedekyl.comSivustoilla olevat hinnat sisältävät ALV:n 24%

 

Kuulumme ennakkoperintärekisteriin, jolloin asiakkailla on oikeus verotuksessa "Kotitalousvähennykseen" vero-ohjeiden mukaisesti.

www.vero.fi

www.ytj.fi

ILMALÄMPÖPUMPPU RAHOITUKSELLA

 Meiltä voit ostaa myös ilmalämpöpumpun rahoituksella. Käytössämme on yhteistyösopimus Handelsbankenin kanssa. Rahoitus tapahtuu Handelsbanken "Aktiiviraha Mastercard kortin" kautta.

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun huolto ja puhdistus

Ilmalämpöpumpun huolto on tärkeää, sillä pumppu ja sen suodattimet keräävät sisälleen epäpuhtauksia ja pölyä. Tästä syystä sisäyksikön suodattimet tulisi puhdistaa riittävän usein, jotta sen läpi kulkeva ilmamäärä ei pienennä koneen hyötysuhdetta.

Ilmalämpöpumpun omistaja pystyy itse pitämään huolen sisäyksikön suodattimista ja laitteen ulkopuolisesta siisteydestä. Sopiva suotimien huoltoväli on 2-4 viikkoa. Suotimet on yleensä helppo irroittaa imuroida ja tarvittaessa ne voidaan myös pestä (useimmissa malleissa).

Ulkoyksikkö on jatkuvasti altis vuodenaikojen muutoksille ja säälle. Silloin tällöin kannattaa tarkistaa, miltä ulkoyksikkö näyttää ja poistaa roskat sen ympäriltä. Talviseen aikaan kannattaa esimerkiksi pitää huoli siitä, ettei laite hautaudu lumeen. Kaikista Mitsubishi Electricin malleista löytyy automaattinen ulkoyksikön sulatus, mutta mikäli lunta kertyy laitteen ympärille paljon, ei laite pysty enää toimimaan halutulla tavalla.

Syksyisin ilmalämpöpumpun riesana taas ovat puista pudonneet lehdet. Ne kannattaa käydä pyyhkäisemässä pois.

Roskia välttääkseen ilmalämpöpumpulle ei tulisi kuitenkaan koskaan rakentaa liian umpinaista suojusta, sillä ulkoyksikön ilmansaannista on huolehdittava. Yleensä ulkoyksikön suojaksi riittää lippamainen katos.

Säännöllisestä suotimien puhdistuksista huolimatta tulee joskus vastaan tilanne, että sisäyksikköön on kerääntynyt likaa joka heikentää sen lämmitys- / jäähdytystehoa. Tällöin tarvitaan ilmalämpöpumpulle perusteellinen puhdistus. Tämä toimenpide tulee vastaan normaali olosuhteissa 4-6 vuoden kuluessa.

Ammattilaisen tekemä ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun tehokkaan toiminnan takaa ammattilaisen tekemä kausihuolto. PEDEKYL tarjoaa osaavaa ilmalämpöpumpun huoltoa merkistä riippumatta.

-        sisäyksikön kuoren irroitus (saadaan kennosto paremmin näkyviin puhditusta varten)

-        kennoston/sisäyksikön imurointi erikoissuulakkeilla

-        mahdollinen puhallinsiiven irroitus

-        kennoston pesu FRIONETT RTU- desifiovalla pesuaineella

-        kennoston huuhtelu puuhtaalla vedellä

-        sisäyksikön kokoonpano

-        toiminnan testaus sekä lämpötila mittaus imu- ja puhallusilmasta.

Ulkokennosto puhdistetaan ylimääräisistä roskista ja hiekasta ja tarvittaessa pestään.

Ilmalämpöpumpun huollolla varmistat, että laitteesi toimii myös jatkossa moitteettomasti ja tuo maksimaalisen energiansäästön.

Ilmalämpöpumpun kylmäkoneen huoltaminen on luvanvaraista, samoin kuin ilmalämpöpumpun asentaminen.Turvatekniikan keskus ylläpitää rekisteriä kylmälaitteiden huoltoon valtuutetuista huoltoliikkeistä.

 

Ilmalämpöpumpun omistajan kannattaa olla yhteydessä heti ammattilaiseen, mikäli epäilee laitteen toiminnassa olevan vikaa. Maallikko ei saa missään nimessä ryhtyä sitä itse korjaamaan.